Bhutàn, sortosament intocat.

D’aquest país es valora que s’hi trobi una de les societats tradicionals més intocades, respecte la seva identitat etnocultural, d’aquella part d’Àsia. Destacant-ho com un fet positiu que cal esmentar. A diferència d’altres països del seu entorn que s’han desemvolupat al preu de desfigurar-se.

Butanesos al dzong de Wangdue

Per què llavors quan es parla d’Europa es fa tot el contrari?

Per què el que es valora de països com Bhutan, pero també Birmània, es substitueix respecte a Europa per un cosmopolitisme que entèn la dissolució de la identitat etnocultural europea mitjançant el discurs immigracionista com un gran progrès?

Arquitectura tradicional del Bhutan

El més interessant és que els mateixos en lloar Bhutàn per la vitalitat de la seva identitat etnocultural, per com està d’intocada, ni esmenten que això es degut a les campanyes que aquests darrers 20 anys els bhutanesos han fet per expulsar els immigrants nepalesos i indis instal.lats al sud del país. Campanyes fetes amb el lema Una nació, un poble que van suposar l’expulsió d’una quantitat de gent superior en proporció a la dels palestins expulsats d’Israel.

Monasteri de l'Amagatall del Tigre

A Bhutàn se’l descriu com un país gairebé idíl.lic que s’ha conservat tant bé degut al seu aïllament. Pero això és només cert parcialment. També es deu a la fermesa dels bhutanesos, a la seva voluntat de que el seu petit país no es dissolgui i desaparegui. Fent front fins i tot, darrerement, als intents xinesos d’annexionar-se’l tal com ja han fet amb el Tibet. On en un futur proper els tibetans seràn una minoría front els colonitzadors xinesos immigrats.

Com és que a Europa hi ha fins i tot por entre alguns a dir que nosaltres els europeus també tenim dret a tenir futur com a identitat etnocultural, especialment entre els més fascinats per països com Bhutàn de qui en valoren precisament la fermesa amb que viuen la seva pròpia? Serà el jovent europeu, el que viu dia rere dia la realitat d’una Europa saturada d’immigració, el que superarà aquesta actitud tan ridícula.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Actualitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s