Teresa de Calcuta, l’atea que faràn santa.

Ha estat en saber que la seva tasca va ser resultat de molt més que d’obeïr submisament una deïtat, de limitar-se a creure-hi obcecadament, que he acabat per respectar aquesta dona.

Perque va moure-la la seva voluntat humana. Malgrat la foscor en que deia trobar-se, sense poder sentir ni creure en un déu tal com ella mateix explica al llibre basat en cartes seves que s’acaba de publicar –Sento que déu no m’estima, que déu no és déu, i que ell veritablement no existeix-, va ajudar moltíssima gent.

La seva tendresa, el seu amor, són profundament humans. Brollen generosament de la seva humanitat complexa i plena de conflictes. Em sembla molt més colpidor saber que va moure-la la força de la seva voluntat humana, molt més que si haguès estat una il.luminada que simplement es va deixar arrosegar per una deïtat.

És la força de la nostra voluntat l’imprescindible. Que existeixi o no una deïtat és, com ens va demostrar aquesta dona, secundari.

3 comentaris

Filed under Revolució

3 responses to “Teresa de Calcuta, l’atea que faràn santa.

  1. Virtuts Sambró

    Jo també admiro des de fa molt temps a Teresa de Calcuta i estic buscant aquest llibre que dius però no se el títol ni l’editorial , me’ls podies dir?
    Virtuts

  2. hordley

    És diu “Mother Teresa: Come Be My Light” o “Mare Teresa: Vine i sigues la meva llum” i està escrit per Brian Kolodiejchuk. Aquest va ser el seu confident i ara treballa per fer-la santa pero amb el detall de no amagar la seva profunda humanitat. Que personalment és el que trobo més interessant i colpidor de la seva experiència vital.

  3. cuando se darán cuenta que sin pertenecer a la iglesia cualquier persona puede brillar como una estrella haciendo el bien a la humanidad?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s