Els suïssos són molt dolentots

A començaments d’octubre una massiva manifestació a Berna amb deu mil assistents, convocada per la Unió del Poble Suís -SVP en alemany, UDC en francès-, va acabar violentament en ser agredida per uns cinc cents antifeixistes enlloc d’amb els concerts previstos a una cèntrica plaça d’aquesta ciutat.

El resultat va ser la xifra més alta de participació a les eleccions a Suïssa des del 1983 i un augment més espectacular de l’esperat per aquest partit, el més votat pels suïssos. Assolint un percentatge de vots inèdit per qualsevol altre partit des del 1919.

La proposta del SVP d’expulsar els immigrants que delinqueixin, simbolitzada amb un cartell que s’ha fet famòs, ha centrat el debat electoral. L’augment del suport rebut, malgrat els atacs patits per aquesta proposta, palesa que cada vegada més suïssos es senten saturats d’immigració -ja és el 25% de la població activa- i que no senten cap obligació d’acollir-ne al seu país la que malgrat haver-hi estat acollida hi delinqueixi.

Berna - antifes i manifestants de l'Unió del Poble Su�s

Diferenciant clarament entre els immigrants italians, espanyols, portuguesos i en sintesi europeus arribats fa temps, plenament integrats sense conflictes, i dels immigrants majoritariament musulmans arribats darrerement -responsables de fins el 70% dels delictes-.

Mostrant una actitud gens procliu a la integració també pel que fa als seus habits culturals i religiosos. Més adreçada a assimilar-hi els suïssos que a res més. És aquesta immigració la que ha provocat la contundent i legítima resposta de tants d’aquests.

Pot blasmar-se els suïssos per decidir sobre el seu país i el seu futur, respecte un afer tan seriòs com la immigració? Poden ser blasmats per ser conscients de que pot canviar-lo profundament, com està passant arreu d’Europa, etnoculturalment?

Se’ls nega el dret a decidir sobre el seu país i el seu futur mentre se’ls exigeix de no dir res respecte la continua i massificada immigració que reben? No se’ls deixa cap altre opció que resignar-se en silenci a rebre-la il.limitada i indefinidament titllant alhora de racista a qualsevol que discrepi?

Em sembla absurd i totalitari. Com totalitaris són aquests antifes que neguen el dret a decidir dels suïssos sobre un afer tan seriòs com la immigració, sobre la seva societat i el seu futur, arribant a agredir-los en adonar-se que els tòpics immigracionistes ja no tenen efecte sobre seu. La meva enhorabona als suïssos per la seva lucidesa i el seu coratge.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Europa, Jovent, Revolució

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s