Nois amb pits

Una xifra rècord de 4,000 nois britànics s’ha operat els ‘pitsaquest passat any. Segons l’Associació Britànica de Cirurgians Plàstics i Estètics és gairebé el doble que al 2005, quan 2,100 nois van posar-se sota el bisturí pel mateix motiu.

Per què succeeix això?

Un motiu bàsic és el seu mode de vida. Sedentari, mancat d’exercici fisic, amb una dieta insana.

Al que s’afegeix l’efecte d’hormones femenines presents, segons afirmen metges darrerement, a la contaminació ambiental i també a l’aigua. Casos on els acaba creixent teixit femení sota i al voltant dels mugrons no són excepcionals. El cop anímic pot ser fulminant.

Si hi han més operacions d’aquesta mena és, també, perque sortosament cada vegada més d’aquests nois van al metge en superar les seves vergonyes i pors. Que la cirurgia s’hagi desemvolupat prou per assegurar-los la màxima seguretat i benestar n’ha estat probablement un estímul.

És bo que aquests nois no s’abandonin fisicament. Per les conseqüències negatives per això suposa per la seva salut fisica i, alhora, mental.

Pel positiu respecte per si mateixos com a homes, per la seva virilitat, que demostren tenir en fer-ho.

Pero també les noies lluiten per superar els seus problemes.

Com, per exemple, la tanorèxia.

Patida per noies fins l’extrem de dir que Being brown is very important to me. It suits me better. I just can’t imagine being white [Estar bruna és molt important per mí. M’escau millor. Simplement no em puc imaginar sent blanca] o If I think I look pale I panic and cry [Si crec que semblo pàl.lida se’m desferma el pànic i ploro].

La seva obsessió en posar-se negres mitjançant el solarium, el complexe d’inferioritat que pateixen amb la seva pell blanca, es tan greu que amenaça la seva salut. Ja hi han hagut morts per càncer.

A la primera noia els metges l’han advertida que als seus 14 anys té la pell d’una dona de 25 anys.

A la segona noia li han dit que posa greument en perill la salut del seu fill de qui està embarassada a més de la seva pròpia.

Seria bo saber que empeny aquestes noies a fregir-se vives per ennegrir-se, a estar tan malaltissament avergonyides de ser europees.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Actualitat, Europa, Jovent

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s