Esclava a Londres

Duta il.legalment des de Ghana a Londres, esclavitzada per una parella de ghanesos negres africans com ella, una noia de 14 anys va ser tancada a casa d’aquests per netejar-la i servir-ne els fills. Sense rebre cap pagament. Sense sortir gairebé a l’exterior. Fent-la passar per la seva filla.

Els seus esclavitzadors addueixen, de fet, que la tractaven com una filla. Encoratjant-la d’anar a l’institut, donant-li unes claus propies per garantir-li una plena llibertat de moviment.

Afegeixen tanmateix que, malgrat haver tret la noia d’un poble míser oferint-li l’oportunitat d’accedir a un ensenyament de qualitat, aquesta va maleïr-los mitjançant el vudú:

El pare de dos va declarar: “això va ser un malefici fet a Ghana, va neguitejar-nos molt perque el vudú encara existeix a Ghana pel que vam proposar una trobada amb un sacerdot a Ghana. Aquest malefici vudú encara és vigent” [The father-of-two said in a statement: “This was an evil spell made in Ghana, this worried us a lot because voodoo still exists in Ghana so we proposed we would arrange a priest in Ghana. This voodoo concoction still exists.”] 

Futur esclau?

Aquesta noia no és, malauradament, res excepcional. El tràfic d’infants per vendre’ls i comprar-los com treballadors barats és ben viu enguany a Ghana i altres països africans. Pero aquesta noia ha acabat a Anglaterra. On ha estat alliberada pels anglesos. Pels dolents i racistes anglesos.   

(…) arreu de Ghana, i especialment als pobles de pescadors al llac Volta, els infants ghanessos són encara venuts per tan poc com 200,000 cedis (14,80€) a una vida de treball forçat, malnutrició, abusos físics i analfabetisme. [across Ghana, and most stubbornly in fishing communities on Lake Volta, Ghanaian children are still being sold for as little as 200,000 cedis (£12) into a life of forced labour, malnutrition, physical abuse and no schooling.]

Esclavatge, vudú, etc, què més podem demanar? Això sí que és enriquiment cultural.

Què diria en Thuram d’aquest cas? Perque els africans fan això des de fa segles. Van ser qui van capturar i vendre altres africans primer als mateixos africans, després als àrabs i en acabat als europeus. Ho feien des de molt abans que hi apareguessin els europeus. I ho segueixen fent sense aquests. Amb la diferència que ara ho fan fins i tot a Europa. Amb la seva mateixa gent, això si, com sempre.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Actualitat, Europa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s