En desgreuge d’Irlanda

Decenes de familes de gitanos romanesos fugen de Belfast. Els mitjans i els politics en blasmen els dolents irlandesos. Ambdos titllant-los, com era d’esperar, de racistes.

La seva versió topa, tanmateix, amb el que n’explica la gent de Belfast. Aclarint que els irlandesos simplement han fet front, reeixidament, a la violència d’aquestes families gitanes.

Violència patida a Irlanda però també arreu d’Europa com, per exemple, a Hongria. On dècades d’igualitarisme dictatorial comunista no van aconseguir reduïr gens les tibants diferències etnoculturals entre hongaresos i gitanos.

Ho palesa aquest video on una noia hongaresa és cobarda i brutalment agredida per una colla de gitanos:

Qui són els racistes? Ho deu ser aquesta noia hongaresa en dur una dessuadora amb un ofensiu escut d’Hongria, és clar. Les seves pobres victimes gitanes no van tenir altre sortida que apallisar-la en grup fins trencar-li, literalment, la cara.

S’hi veuen una altre noia i un noi també hongaresos. Però només malden de passar desapercebuts. Per deslliurar-se de la possibilitat que aquesta colla de gitanos s’hi abraonin després d’acabar amb la seva amiga.

Potser a Belfast, a Irlanda del nord, en succeïr fets semblants els irlandesos van gosar de tornar-s’hi. Tots plegats contra els seus agressors. Enlloc de mirar-s’ho acollonats com se n’espera. Com fan aquest aquests noia i noi hongaresos en restar immòbils alhora que, davant seu, la seva amiga és apallisada.

Sembla que és això el que està malament.

És aquesta gosadia de lluitar, de fer-se respectar, allò que realment esvera tant la classe politica irlandesa?

Escric això en desgreuge dels irlandesos, sí, però també dels hongaresos i de tots els europeus que pateixen fets com aquests -no només comesos pels gitanos-.

Després de cinc cents anys a Europa la situació dels gitanos és, massa sovint, de marginalitat social. S’acostuma a fer-ne responsables als europeus. Com, per exemple, aquesta noia hongaresa?

Deixa un comentari

Filed under Actualitat, antiantifa, Europa, immigració, immigracionisme, Jovent, Racisme, Revolució

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s