Rússia i Polònia s’avenen

Rússia ha expressat a Polònia la seva punyent recança pel pacte secret entre la URSS i Hitler. Pel que ambdos, alhora i sobtadament fa 70 anys, van envaïr i repatir-se-la. Desfermant una guerra que va delmar els polonesos i, ben aviat, molts milions d’altres europeus. Ha demanat perdó, en concret, per la massacre de Katyn on d’un cop 20.000 polonesos van ser assassinats per ordre dels comunistes d’en Stalin.

Ho ha fet el primer ministre rus, Putin, mitjançant una Carta als polonesos publicada al diari Gazeta Wyborcza.

S’hi adreça afegint també que és impossible bastir un sistema de seguretat col·lectiva eficient sense fer-hi partícips tots els països del continent, incloent-hi Rússiaimpossible to create an effective collective security system without the participation of all of the continent’s countries, including Russia.-

En acabat hi expressa la seva esperança en una eventual reconciliació russo-polonesa, com la reconciliació franco-alemanya després de la guerra va suposar el fonament per la creació de la Unió Europea –expresses hope for an eventual Polish-Russian reconciliation, just as the French-German reconciliation after the war lay foundations for the creation of the European Union.-

Rússia i Polònia agermanades sota el Sol

Rússia i Polònia agermanades sota el Sol

Esperem que els europeus assolim la fita tan vella i tanmateix tan actual de treballar plegats, d’unir les nostres forces, deixant enrere d’una vegada i per sempre els greuges que encara arroseguem.

Perque només des del respecte i el suport mutu, basant-nos en la nostra ancestral i compartida identitat etnocultural, podem assegurar el nostre futur i la nostra lliberat al món. Això és mereixen els joves europeus.

Anuncis

2 comentaris

Filed under Actualitat, Europa, nacionalisme, Revolució

2 responses to “Rússia i Polònia s’avenen

 1. Ei, he trobat el teu bloc casualment i el trobo genial.
  Segueix així que estàs fent molt bona feina.

  Salut
  Raó i força

 2. Stockesay

  Gràcies pel teu suport.

  Espero que segueixis trobant-hi coses interessants cada vegada que entris. Et convido a expressar-hi el teu parer tan sovint com creguis escaient.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s