L’ADN palesa la presència europea a Mongòlia i Xina fa 2000 anys

Proves genètiques de la presència d’indoeuropeus a l’extrem est d’Àsia fa un mínim de 2000 anys han estat obtingudes de l’esquelet d’un home exhumat d’un antiga necròpoli al nord-est de Mongòlia fa anys.

La descoberta el 1978 de mòmies d’entre 2400 i 4000 anys d’antiguitat al nord-oest de Xina, prop de Mongòlia, referma la versemblança de la hipòtesi Kurgan. La troballa de restes de grans rodes i la constatació genètica dels ulls verds i blaus així com dels cabells vermells i rossos i alhora la pell blanca dels individus amb que s’hi troben refermen la possibilitat, també, que fossin els indoeuropeus qui introduïssin la llavors revolucionària tecnologia del carro als xinesos.

Cal afegir-hi la descoberta, publicada per genetistes de la Universitat d’Estrasburg encapçalats per Christine Keyser, en 9 dels 26 esquelets exhumats a 11 jaciments kurgan arreu del nord-est de Rússia de la mutació del cromosoma Y que assenyala l’expansió envers l’est dels indoeuropeus. Duent la mateixa signatura genètica que l’home de Duurlig Nars a Mongòlia.

Es creu que 2000 anys enrere el límit fins on les llengües indoeuropeus eren parlades era probablement el nord-oest de la Xina. La signatura genètica de l’home de Duurlig Nars suposa que la presència indoeuropea és prèvia i, a sobre, va arribar més lluny encara fins el nord-est de Mongòlia.

Calavera de l'esquelet on ADN europeu ha estat trobat a Mongòlia

Aquestes noves dades són interessants en palesar la presència europea fins al nord-est de Mongòlia fa varis mil·lenis. Però ho són també en palesar que, enguany i des de fa segles, els europeus que hi vivien han desaparegut.

Val a dir que els llocs on s’han fet aquestes troballes són propers a la ciutat d’Urumqi capital del Turquestàn o, segons els xinesos, de Xinjiang.

Terra on els xinesos van exterminar al segle XVIII els dzungars per annexionar-se-la al seu imperi. On, al 2009, els mateixos xinesos van reprimir amb molta duresa una revolta d’uigurs contra la seva minorització a aquesta ciutat front els immigrants xinesos atiats en massa com colons pel govern de Beijing.

Potser exterminats per uns o altres  van acabar també els europeus després de viure, abans que aquests esmentats per exemple, a aquest indret a l’antigor al decurs de mil·lennis?

Esperem que dels europeus a Europa en resti, d’aquí uns segles, més que l’ADN dels nostres ossos a vells cementiris. Esperem que el nostre ADN segueixi fluint per la nostra sang, que no s’assequi i redueixi a pols, fluint ben viu envers el futur mitjançant els nostres fills.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Actualitat, Catalunya, Europa, immigració, Jovent, nacionalisme, Revolució

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s