La febrada etnomasoquista, xenòfila i immigracionista explicada a Tree i Shawn

Tree, primer exemplar d'etnomasoquista, immigracionista i xenòfil

En Matthew Tree és simpàtic. M’agrada el seu sentit anglès de l’humor que, personalment, comparteixo. Però malament quan es vol posar seriòs. Perquè llavors ningú no es riu amb ell sinó, malauradament, és riu d’ell. Del seu llibre Negre de merda: el racisme explicat als blancs. On ja al títol deixa ben palesat com es deleix, reduccionistament, en blasmar els europeus de racistes alhora que els immigrants d’altre origen de víctimes seves. Potser ignora en Tree que el racisme està molt igualitàriament repartit entre tothom arreu del món? Doncs això sembla, ignorar-ho, en escriure aquesta collonada de llibre tan tòpica i avorridament etnomasoquista. Insistint-hi encara i també encara pretenent fer empassar a d’altri que, pel simple fet de ser europeu, és un dolent opressor racista sobre el sempre innocent negre qui ve aquí a redimir-nos del nostre endèmic mal -maledicció?-. Potser no ha sentit res sobre, per exemple, la baralla a ganivetades a la cèntrica estació londinenca de Victòria entre africans caribenys, somalis i magribins atiada per l’odi xenòfob i racista entre els dos primers i els tercers? O és que també pretén, atiat pel seu malaltís xenòfil desfici, fer-nos-en responsables? Malgrat patir nosaltres les conseqüències de resignar-nos a la importació d’aquestes poblacions justificada mitjançant alguns que, com ell, malden de presentar-nos com virginalment idíl·liques?

Shawn, segon exemplar d'etnomasoquista, immigracionista i xenòfil

En Wallace Shawn també és simpàtic. Aquest estatunidenc és, de fet, un actor còmic. Però, com succeix amb en Tree, quan es posa seriòs és quan genera més hilaritat.  Amb la seva obra de teatre La Febre representada fa poc a l’Espai Lliure. Segons explica el diari que en fa crònica s’hi furga en la culpa europea front la pobresa. Tornem-hi. Més del mateix. Sempre és el mateix, la mateixa merda, en acabat. El cas d’en Shawn és, tanmateix, aclaridor. Nen de casa bona i, a sobre, de la generació del ’68 -de qui en Tree n’és excrescència directa-. Què malda, com ell mateix admet, d’expiar el seu aclaparador sentiment de culpa per ser-ho. Però no només quant a la seva persona, fet ben legítim, sinó volent imposar a tot els europeus aquesta compulsiva penitència seva. Com fan altres deixalles de la gerontocràcia del ’68 de qui n’és bon exemple. Repetint uns i altres el mateix malaltís discurs etnomasoquista, xenòfil i immigracionista alhora que criminalitzen qualsevol que en discrepi.

Part del jovent europeu haurà estat, estarà sent, mentalment corcat i inexorablement alienat per aquesta merda. Però d’altre no se l’empassa i, amb tota probabilitat, s’hi revoltarà si li resta ni que sigui un mínim sentit de dignitat pròpia.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Actualitat, Catalunya, identitari, immigració, immigracionisme

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s