Una educació siberiana; Nicolai Lilin

Bon llibre

Enemics de l’estat. Enemics dels comunistes, de la seva URSS suposada fita paradisíaca i culminant de la història humana, on van ser reprimits amb extrema duresa. Val a dir que també s’havien oposat, pel mateix amor a la seva llibertat, al tsarisme:

Per a l’escriptor, de fet, els urkes no eren criminals, sinó “resistents polítics” que al llarg dels segles van lluitar contra els tsars i contra el comunisme, fet que justifica la seva actual invisibilitat: “No hi ha fotos, no hi ha testimonis escrits, no són a l’enciclopèdia, perquè el comunisme n’ha silenciat l’existència“.

Així descriu en Nicolai Lilin, autor d’Una educació siberiana que ha passat de soldat a la cruel guerra de Txetxènia a escriptor a Itàlia on desenvolupa el seu art com tatuador seguint els coneixements apresos de la seva nissaga familiar, aquesta nissaga familiar pertanyent a una comunitat de descastats socials russos i siberians en perpetu combat per la seva llibertat i identitat contra qualsevol que pretengués minvar-les.

Violència i honor a més de llibertat i tradició front el sistema soviètic, que va fer tot el posible per esclafar i esmicolar-los en oposar-s’hi, traspuen abrandadament a les pàgines d’aquest bon llibre.

A Nicolai Lilin van fer-li una entrevista a TVC. Pot llegir-se el primer capitol del seu llibre a la pàgina de la seva editora en català.

Més informació a Prou Comunisme i Rússia al Cor 😉

2 comentaris

Filed under Actualitat, Europa, identitari, Jovent, nacionalisme, Revolució

2 responses to “Una educació siberiana; Nicolai Lilin

 1. Uri

  Un llibre molt recomanable! Els urques constituien una casta amb el seu sistema de valors totalment contraposats al comunisme i fidels a una tradició ancestral basada en el respecte als avantpassats, als desvalguts i als companys de banda. Les màfies que van sorgir als anys 90, basades en aconseguir el màxim lucre en poc temps i les forçes de seguretat post-comunistes van acabar amb ells. El llibre es molt impactant i hi ha moments molt durs.

  Per cert, Lilin ha publicat fa poques setmanes un nou llibre a Itàlia sobre les seves experiències a la Guerra de Txetxènia. Pel que sembla, l’ integrisme islàmic en surt molt mal parat i l’autor ha rebut amenaces. Esperem que tambè es publiqui en català.

  • Mars Gradivus

   Moltes gràcies per la informació i esperem què, tal com dius, el seu segon llibre sobre la guerra de Txetxènia també sigui publicat aquí. Enhorabona pels teus blogs!

   😀

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s