Entrevista a Casapound Itàlia

Al decurs de varis anys, CasaPound ha estat inspiració per nacionalistes d’arreu d’Europa. El weblog Oskorei voldria agraïr els nostres companys italians pel seu inspirador treball i per la següent entrevista:

Quan i com va nàixer Casapound?
Oficialment, Casapound va nàixer el 26 de desembre de 2003 amb l’ocupació d’un edifici a la Via Napoleone III a Roma. Aquesta ocupació va ser feta per un grup de visionaris herètics units al voltant de la mateixa visió del món. Al 2008, al dia del solstici, Casapound Itàlia va nàixer. És una xarxa, arreu d’Itàlia, de llibreries, gimnasos, pubs, homes i dones no fàcilment entesos a un món de pensament estret.

Què va inspirar la creació de Casapound?
Dels reptes que provenen de la lluita, el pes de l’experiència, la fascinació per l’aventura, la prioritat donada a la justícia social. Tot això va inspirar el naixement i creixement de la nostra comunitat.

Per què vau triar el nom de «Casa Pound»?
Vam triar-lo en honor de la memòria del gran americà Ezra Pound qui va ser poeta, economista, artista i feixista.

Esteu vinclats a altres organitzacions?
No, no  tenim vincles polítics amb cap organització de dreta a Itàlia. Tenim relacions amistoses i respectuoses amb molts grups europeus.

Casapound és coneguda per varies accions socials. Pots explicar-les als nostres lectors?
Casapound és basa en quatre principis: cultura, solidaritat, esport i (òbviament) política. Aquests quatre àmbits poden ser vists com accions socials d’una o altre forma. CPI organitza presentacions de llibres, concerts, debats al voltant de films i té una publicació mensual (Occidentale). CPI lluita contra els lladres a la nostra nació amb indiferència de la seva filiació política. Per exemple: estem amb els treballadors d’ALITALIA que simultàniament van omplir fonts arreu d’Itàlia amb ampolles duent el missatge “SOS naufragi”. També vam organitzar accions a centenars de botigues de la FIAT per denunciar la traïdora conducta de la FIAT envers els seus treballadors. Vam omplir Roma de ninots d’on penjaven pancartes denunciant l’alt cost de la vida, el lloguer, el poder dels bancs i la màfia de la construcció. CPI va interrompre  programes de televisió que volien embolicar-nos en els incidents que van succeir a la plaÇA Navona dos anys enrere. CPI va manifestar-se mitjançant l’assassinat burlesc de Santa Claus a l’exterior dels bancs. CPI ha creat clubs esportius de baix cost que ens ajuden en el nostre combat contra les drogues i els models culturals barats. Tenim un equip de futbol a Lecce, un equip d’hoquei a Bolzano i una escola i equip de rugbi nascut al decurs de l’ocupació de la Casa d’Itàlia Colleverde. A Roma tenim també un equip de waterpolo que després de només dos anys començarà a la segona divisió. Fa pocs mesos també vam encetar el nostre club de boxa. “Istinto Rapace” vas ser creat per promoure el paracaigudisme a un preu raonable. També donem lliçons de busseig amb el nostre club “Diavoli di mare”. El nostre club de motociclisme “Scudere 7punto1” també organitza activitats socials. A més d’això tenim un club de muntanya anomenat “Muvra” on s’aprèn espeleologia i alpinisme. Totes aquestes iniciatives palesen que som un grup; vivim, fem esport, combatem i som actius també a les crisis com va ser el terratrèmol a l’Aquila. Aquesta experiència va dur a la creació de serveis d’emergència i desastres a la CPI. La seva primera tasca oficial va ser ajudar a la gent al nord d’Itàlia després de les inundacions.

És important per un nacionalista de tenir també una mentalitat ecològica i social?
Un nacionalista que no estigués interessat en causes ecològiques i socials seria una imitació.

Quines són les reaccions des de l’esquerra i el sistema envers la vostra organització?
Després d’anys hem assolit molta simpatia fora del nostre moviment però els poders establerts i els seus guardians consideren la CPI com quelcom perillós. Això només ens pot plaure…

Heu aconseguit de crear una forma viva de contra-cultura (personalment soc un gran fan de Zetazeroalfa). A Escandinàvia encara hi treballem. Teniu alguna suggestió que fer-nos?
Creiem que ens cal renovar el llenguatge, el simbolisme, l’estètica… si no podem comunicar amb “els altres” no és sempre la seva culpa. Maldem de comunicar-nos de mode radical i renovar el nostre somni. Volem rellançar-lo i donar-li una nova revolució. Podria ser mitjançant música o art.

Vosaltres també heu creat una organització d’estudiants, “Blocco Studentesco”, voldriem fer el mateix a Escandinàvia. Tens algun consell que donar als nostres lectors?
El “Blocco” avui gaudeix de gran èxit als instituts i les universitats. Prové del treball que he esmentat abans. Hem reformulat la nostra lluita sota la regla de les tres E’s: Ètica, Èpica, Estètica.

En quin sentit és Casapound diferent d’un partit polític?
Els partits polítics són governats per la mediocritat. El seu objectiu és d’arreplegar escons. Pateixen de la malaltia moderna anomenada democràcia i, a la seva fase terminal, pateixen el síndrome de ser acceptats… CPI és un grup d’individus que no demanen pel que dir o fer. Els partits polítics estan embolicats en la burocràcia. CPI és àgil. Els partits estan morts i volen agradar. CPI agrada perquè està viu… i no l’importa.

Quins són els vostres objectius futurs?
Rependre tot.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Actualitat, antiantifa, Catalunya, Europa, identitari, Jovent, nacionalisme, Revolució

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s