La Pietat Àrab del World Press Photo 2012

La Pietat Àrab, de Samuel Aranda

Aquesta colpidora fotografia que recorda La Pietat de Miquel Àngel, però traslladada en ple conflicte del Iemen, és la guanyadora del World Press Photo 2012. I qui va capturar el moment va ser Samuel Aranda, fotògraf de Santa Coloma de Gramanet (Barcelonès).

La foto es va publicar al New York Times el 15 d’octubre i ha estat elegida entre més de 100.000 imatges. El jurat n’ha valorat el gest “commovedor i compassiu” de la dona abraçant un familiar ferit i l’ha considerat un símbol de les revoltes de la primavera àrab.

Deixant de banda la més que qüestionable bondat de l’anomenada pels mitjans de masses primavera àrab, què de moment només ha servit per instaurar un poder islamista a Egipte, Líbia i Tunísia, el premi a aquesta foto sembla poc més que un barroer intent de donar un caire humà a una peça de roba de connotacions tan opressores com el nicab. Així com a tot allò que l’envolta o, dit altrament, a l’islam que simbolitza. Fent-ho, a més, mitjançant una odiosa comparació amb una de les peces més rellevants del Renaixement europeu que és la Pietat de Miquel Àngel. Llastimós, tot plegat.

4 comentaris

Filed under Actualitat, Europa, islam

4 responses to “La Pietat Àrab del World Press Photo 2012

 1. A mi, personalment, m’és ben igual com vesteixin les dones musulmanes. El que importa és que a Europa hem d’aturar immediatament i definitivament la immigració des de països àrabs, i posar en marxa iniciatives perquè els que ja són aquí tornin a la seva terra.

  Alhora, és clar, tots els països d’Occident i molt especialment els EUA hem de deixar de ser les titelles d’Israel. Mentre continuem fent el paper de “beneits útils” per als sionistes, els islamistes continuaran tenint-nos en el punt de mira.

 2. Mars Gradivus

  Coincideixo amb tu, company, quant a la immigració des dels països islamitzats. Dit això, malgrat comprendre la teva postura pel que fa a les dones musulmanes, crec que el hijab, el nicab i el burca són peces de roba opressores tant en si mateixes com pel que simbolitzen.

  Al meu parer és important que els catalans i els europeus ho tinguem clar. En palesar-se com alguns malden d’atorgar-les un aura de bonhomia, gairebé divina en comparar aquesta foto amb la Pietat de Miquel Àngel, per fer-nos empassar l’islam.

  D’altra banda la hostilitat de l’islam contra Europa es molt anterior a la creació del modern estat d’Israel. Quan al segle IX els àrabs van saquejar Roma, per exemple, van fer-ho moguts pel seu desig d’envaïr Itàlia i Europa sencera i no pas per culpa d’Israel o dels jueus.

  Val a dir que el nostre futur no passa ni per La Meca ni per Washington ni per Jerusalem o Tel-Aviv. Passa, simplement, per nosaltres mateixos.

 3. Bon argument, amic meu.
  A més, el darrer paràgraf és un 10. Totalment d’acord!!

 4. Mars Gradivus

  Gràcies!

  😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s