Christiane Taubira, ministra d’injustícia a França

Christiane Taubira

(…) el comerç d’esclaus negres practicat pels àrabo-musulmans cal que no sigui esmentat massa sovint per tal que els “joves àrabs no duguin sobre les seves espatlles tot el pes de les malifetes dels àrabs “

[(…) the Negro slave trade practiced by Arab-Muslims must not be brought up too often so that “young Arabs do not bear on their shoulders all the weight of the heritage of Arab misdeeds.”]

Christiane Taubira, nova ministra de justícia a França nomenada pel president socialista Hollande, va ser al 2001 l’autora de la Llei Taubira que condemna el comerç atlàntic d’esclaus i l’esclavitud com un crim contra la humanitat.

Però aquesta guaianesa n’exclou com responsables, tal com es copsa a la seva declaració, els àrabo-musulmans. Malgrat que el comerç àrabo-musulmà d’esclaus va ser en quantitat, crueltat i durada molt superior al comerç atlàntic. Fins i tot empra una paraula, malifetes, que sembla voler minimitzar aquest fet. És què potser na Taubira va promoure la llei per criminalitzar i turmentar els europeus? No és injust això?

Per què s’exigeix al jovent europeu, inclòs el català, que faci penitència perpetua pel greuge de l’esclavitud  alhora que s’allibera expressament d’aquest greuge el jovent àrabo-musulmà? Sembla haver l’interès en fer créixer un jovent europeu, generació rere generació, acomplexat i avergonyit de la seva identitat etnocultural. Fàcil de sotmetre, fàcil de dissoldre en el multi i interculturalisme.

En acabat, es pot titllar d’acte de racisme institucional per part de la la negra Taubira la seva actitud contra el jovent francès nadiu europeu. És aquesta la justícia que en pot esperar aquest? Per quan una llei en condemna de la captura i comerç d’esclaus europeus per àrabs i turcs musulmans al decurs de segles a la Mediterrània?

Anuncis

1 comentari

Filed under Actualitat, Catalunya, Europa, Racisme

One response to “Christiane Taubira, ministra d’injustícia a França

  1. Retroenllaç: Els caribenys malden d’extorquir injustament els europeus | Taranis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s