Avança el Partit del Poble Danès

Kristian Thulesen Dahl, president del Partit del Poble Danès

El suport pels Socialdemòcrates assoleix un nova davallada després que el partit hagi estat eclipsat pel dretà Partit del Poble Danès. El suport pel que havia estat el partit més gran de Dinamarca ha assolit una nova davallada, després que una enquesta recent va situar els Socialdemòcrates (S) darrere els partits opositors Esquerra (V) i el Partit del Poble Danès (DF) com el tercer més gran de la nació. El sondeig de YouGov/metroXpress assenyala que per primera vegada S, amb un suport del 17.2%, seria eclipsat pel dretà DF, amb un suport del 17.4%. Al decurs del seu apogeu als 1960’s, els Socialdemòcrates, els arquitectes del sistema de benestar social de la nació, rebien un 30% del vot. El sondeig sembla ser un greu retret pel partit al poder de la primera ministra Helle Thorning-Schmidt, que va encetar dimarts el seu ‘Vækstplan DK’ (Pla de Creixement DK) mitjançant el que va retallar beques i subsidis d’atur alhora que rebaixava els impostos a les corporacions en varis bilions de corones. El president de DF Kristian Thulesen Dahl va expressar la seva sorpresa pels resultats, però va dir que S simplement estava collint els fruits amargs de les seves polítiques fallides. “Estàn compromesos en una política de Robin Hood a l’inversa,” va dir Dahl a metroXpress. “Estan prenent el diners d’alguns amb els ingressos més baixos per retallar impostos per les grans empreses, així que la gent els està donant l’esquena”

Support for Socialdemokraterne at new low after party eclipsed by right-wing Dansk Folkeparti. Support for what was once Denmark’s largest party has hit a new low, after a recent poll placed Socialdemokraterne (S) behind opposition parties Venstre (V) and Dansk Folkeparti (DF) as the nation’s third largest. The YouGov/metroXpress poll marks the first time S, polling at 17.2 percent, would be eclipsed by the right-wing DF, polling at 17.4 percent. During its heyday in the 1960s, Socialdemokraterne, the architect of the the nation’s social welfare system, received over 30 percent of the vote. The poll seemed to be a stern rebuke for PM Helle Thorning-Schmidt’s ruling party, which released its ‘Vækstplan DK’ (Growth Plan DK) Tuesday which slashed student grants and unemployment benefits while lowering corporate taxes by several billion kroner. DF party chairman Kristian Thulesen Dahl expressed surprised at the results, but said S was simply reaping the bitter fruits of its failed policies. “They are engaged in a reverse Robin Hood policy,” Dahl told metroXpress. “They are taking money from some of those with the lowest incomes to cut taxes for large companies, so people are turning their backs on them

Els danesos, com d’altres natius europeus, s’adonen de com l’esquerra els ha traït. Així que, cada vegada més, donen el seu suport a qui defensa el nostre benestar social alhora que la nostra identitat etnocultural.

Anuncis

2 comentaris

Filed under Actualitat, Europa, Jovent, Revolució

2 responses to “Avança el Partit del Poble Danès

  1. Rigormortis

    Aquí a Noruega tenim les eleccions el proper mes de Setembre, ja es dona per fet que la dreta (moderada) guanyarà les eleccions. Ara caldrà veure quan vots treu l’Frp (Partit del Progrés) i si li cau alguna cartera. Segons els noruecs L’Frp son extrema dreta, ja que volen canvis en les lleis d’inmigració i estan en contra de la inmigració massiva.

    L’ideari del Frp, per si t’interessa: http://www.frp.no/filestore/THEPROGRESSPARTYSPRINCIPLES2009-2013.pdf

  2. Mars Gradivus

    Els extremistes són qui malden d’imposar les seves polítiques d’immigració massiva, amb l’escruixidor impacte negatiu que això suposa contra els drets socials i l’identitat etnocultural dels europeus incloent els catalans, i escometen bruta i fanàticament contra qualsevol que en discrepi.

    El Partit del Progrés noruec sembla una bona eina per combatre i redreçar aquesta situació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s