Laïcitat sacrificada a l’islam

Nilüfer Göle, nascuda a Ankara, professora franco-turca de sociologia i directora d’estudis a l’Escola d’Alts Estudis en Ciències Socials (EHESS) de París va concedir una entrevista a France 3 sobre l’afer de la laïcitat que cal “d’adaptar-se a la diversitat religiosa i cultural “, de fet a l’islam. Responent a les preguntes de la periodista, explica que el veritable problema de la trobada de laïcitat amb l’islam rau principalment en el fet que temes com el vel, el halal o l’escorxament ritual, es converteixen immediatament en subjectes  de la societat. “El vel no és un afer de la llei religiosa, es converteix immediatament en una qüestió de dret per a les dones o de gènere. Immediatament, fem un debat valors i jo trobo que al fons no hi és la laïcitat. ” assegura, afegint que principi laïcitat ha de ser incloent i no excloent. “El laïcisme cal que s’adapti avui a aquesta diversitat religiosa i cultural”, va concloure. El 12 maig de 2014, Nilüfer Göle va rebre la Legió d’Honor per les seves contribucions als àmbits de l’islam a Europa i la modernitat alternativa.

Nilüfer Göle, née à Ankara, professeure franco-turque de sociologie et directrice d’études à l’École des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS) de Paris a accordé une interview à France 3 sur le sujet de la laïcité qui doit « s’adapter à la diversité religieuse et culturelle« , en fait à l’islam. Aux questions de la journaliste, elle explique que le vrai problème de la rencontre de la laïcité avec l’islam réside surtout dans le fait que les sujets tels que le voile, le halal ou l’abattage rituel, deviennent tout de suite des sujets de société.  «Le voile ce n’est pas une question de droit religieux, ça devient tout de suite une question de droit des femmes ou de l’égalité des sexes. Tout de suite, on fait un débat de valeurs et je trouve qu’au fond ce n’est pas ça la laïcité.» assure-t-elle en ajoutant que la laïcité devrait être un principe inclusif et non exclusif. «La laïcité doit s’adapter aujourd’hui à cette diversité religieuse et culturelle» a-t-elle terminé. Le 12 mai 2014, Nilüfer Göle avait reçu la Légion d’honneur pour ses contributions dans le domaine de l’islam en Europe et de la modernité alternative.

La resposta front l’escomesa de l’islam contra Europa, ens diu aquesta eminent sociòloga turca, és sotmetre’ns.

Sacrificant la laïcitat que tant ens han costat d’assolir a l’altar d’aquest culte i els seus seguidors.

Val a dir que Nilüfer Göle, el que diu, té el màxim suport per part de l’oligarquia que mana a França com palesa el reconeixement en forma de premi de la Legió d’Honor que va rebre fa poc.

Una oligarquia, a França i arreu d’Europa incloent Catalunya, més amatent de cedir i servir als interessos aliens dels musulmans que no pas a garantir la continuïtat de la identitat i llibertat dels natius europeus.

Deixa un comentari

Filed under Actualitat, Europa, islam, islamització, Jovent, Revolució

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s